instereo

HEM

VÅRA MÄRKEN

NYHETER

KONTAKT

 

Dynavector har i över fyra decennier varit en av de ledande tillverkarna av exklusiva MC-pickuper.

Företaget grundades i början av 70-talet av Professor Dr Tominari och Masaaki Sasa som då var verksamma på universitetet Shuto Daigaku Tokyo (I västvärlden känt som Tokyo Metropolitan University) efter att man gjort banbrytande upptäckter inom elektromagnetism som kunde användas för att tillverka bättre pickuper till skivspelare.

De båda grundarna Professor Dr Tominari och Masaaki Sasa delade också en passion för musik och använde sina kunskaper elektromagnetism för att utveckla MC-pickuper enligt nya principer.

Nu drygt fyra decennier senare drivs den tekniska utvecklingen vidare av en av grundarna, Masaaki Sasa och man producerar fortfarande MC-pickuper i absolut världsklass med egna patenterade lösningar.

Alla Dynavectors MC-pickuper har deras patenterande tekniker för att hantera magnetiska flöden (magnetic flux damping). Magneterna i pickuperna är framställda enligt Dynavectors patenterade metod för magnetframställning (softened magnetism mechanism).

Allt framställs för hand med Dynavectors unika egenutvecklade lindningsteknik i egen regi i Tokyo. Eftersom det är ett hantverk som tar lång tid att lära sig är tillgången begränsad. Det tar tid att lära upp ny lämplig personal och därför begränsar man hellre tillgången än kompromissar på kvalitén.

Det musikaliska resultatet är enastående, vilket vi hoppas att du uppskattar när du provlyssnar en bra skivspelare som är utrustad med en Dynavector-pickup.

DRT XV1-t
Dynavector DRT XV1-tDRT XV1-t är pickupen som innehåller Dynavectors samlade kunnande. Det är en banbrytande konstruktion som utnyttjar åtta magneter i en V-formation som framställs med material från en källa av ovanligt rent järn som grundare Dr Tominari hade tillgång till. Ankaret använder det här sällsynta och mycket kostsamma materialet. Spolarna är lindade med otroligt fin tråd att ge hög smidighet och precision, som sammantaget bidrar till en mycket stabil och exakt utsignal. Det härdade bambuhuset är precisionsbearbetat för att hysa den inre mekanismen och det har en betydande inverkan på ljudkvaliteten. En underbar pickup!

DRT-XV1s
Dynavector DRT-XV1sDRT-XV1s var den första V8-bestyckade DRT-modellen (DRT står för Dr Tominari) från Dynavecctor. En Pathfinder-diamant monterad på ett solitt nålrör av bor som rör sig i en ultraprecis magnetisk krets levererar ett kraftfullt musikaliskt resultat. Det här var pickupen som fick Dr Tominari att överge sin privata revolutionerande D13d-pickup.

Te Kaitora Rua
Dynavector Te Kaitora Rua Den ursprungliga versionen av Te Kaitora Rua var resultatet av ett samarbete emellan Dynavector Japan och Dynavector Nya Zeeland, därav Maori-namnet som betyder "Upptäckare".

Te Kaitora Rua har precis som DRT-XV1s och XX2MkII en Pathfinder-nål. Den är monterad på ett 6mm nålrör i bor. Den nya modellens spolar är av PCOCC-koppar i stället för silver som den första versionen hade. Ändringen ger en renare och mer musikalisk återgivning. Huset är tillverkat i titan. Te Kaitora bryggar gapet emellan XX2MkII och Dynavectors exklusivaste DRT-modeller och är en klassledare i sin prisklass.

XX2MkII
DDynavector XX2MkIIen ursprungliga XX-modellen, XX1 var den första pickupen som hade de två patenterade teknikerna "magnetic flux damper" och "softened magnetism".

Dagens XX2MkII har uppdaterats radikalt med Alnico 5-magneter och ett hus i Zicral som är en extremt stark aluminiumlegering som bildar en stabil och välskärmad plattform pickupen. Precis som de exklusivare modellerna Te Kaitora Rua och DRT-XV1s, så har XX2MkII en Pathfinder-nål och ett 6mm långt nålrör i bor och spolar i PCOCC.

Karat 17D3
Dynavector Karat 17D3Karat är den senaste och modernaste i raden av Karat-modeller från Dynavector. 17D3 konstruerad enligt "dispersion"-teorin som den intresserade kan läsa mer om här. Den har Micro-Ridge-nål monterat på ett ovanligt kort (1,7mm) nålrör i diamant.

För att kunna linda de extremt små spolarna med ultratunn koppartråd har man fått utveckla en helt unik lindningsmaskin. En i många avseenden unik pickup som levererar en precis och dynamisk återgivning.

20X2
Dynavector 20X220X2 finns både i högnivå- och lågnivåversion. Högnivåversionen lämnar en imponerande hög utsignal på 2,8mV och är konstruerad för att kopplas till en vanlig MM-ingång, så man slipper den extra kostanden för ett separat MC-steg. Dynavector har en lång tradition att utveckla bra högnivå-MC-pickuper och kan tack vare sin unika lindningsteknik tillverka pickuper var spolar är lättare och mer lättrörliga än vad högnivå-MC-pickuper normalt är.

20X2 finns också i en lågnivåversion som lämnar 0,3mV och som passar de flesta MC-steg.

20X2 har ett hus i en aluminiumlegering liknande det XX2Mk2 har. Precis som Karat 17D3 har den en Micro-Ridge-nål. Nålröret är 6mm och tillverkat av ett hårt och styvt aluminiumrör.

Precis som övriga Dynavector-pickuper så hittar man de patenterade teknikerna "magnetic flux damper" och "softened magnetism" även i 20X2.

10X5
1Dynavector 10X50X5 är femte generationen av Dynavectors instegsmodell. Den finns enbart i högnivåutförande för att eliminera behovet av ett bra och därmed kostsamt MC-steg och precis som högnivåversionen av 20X2 så har den därför spolar som är lindade med extra tunn och lätt tråd för att ge hög utsignal i förhållande till spolarnas massa. 10X5 är en MC-pickup med Dynavector-teknik och prestanda som inte kostar mycket mer än en lite finare MM-pickup.

Många reagerar på att 10X5 är ovanligt tyst jämfört mot andra pickuper i prisläget och det är den delvis på grund av det välskärmade aluminumhuset, men också tack vare de patenterade teknikerna "magnetic flux damper" och "softened magnetism" som man hittar redan i Dynavectors instegsmodell 10X5.

DV500
Dynavector DV500Dynavectors skivspelare DV500 är konstruerad av Well Tempered Labs William Firebaugh, för att ge en perfekt plattform till Dynavectors tonarm DV507. DV500 har Well Tempered Labs unika drivsystem och glappfria talrikslagring monterat i en plint av sandwichkonstruktion, där den övre delen är i aluminium och den undre i akryl.

DV507 MkII
Dynavector DV507 är en avancerad tonarm med separata armar för horisontal och vertikalrörelsen för att optimera avläsningen av skivan även under komplicerade förhållanden.DYNAVECTORS OFFICIELLA HEMSIDA

instereo

Facebook

COPYRIGHT INSTEREO 2017

info@instereo.se

+46-33-12 44 77